Загустити рідкий крем можна желатином, крохмалем або борошном, цукровим сиропом, яйцями та крохмалем, а також спеціальним загусником крему, які можна зустріти на магазинах прилавків. До речі, останній варіант підійде практично для будь-якого крему.
Як зробити так, щоб крем загуснув?
Збиті вершки або сметанний крем найпростіше загустити желатином або вершковим сиром. Важливо правильно працювати із ним. Порошковий замочити в пропорції на 10 г желатину 60 мл води. Розпустити в мікрохвильовій печі короткими імпульсами або на лазні.
Як швидко стабілізувати крем?
Стабілізація желатином: На літр вершків або сметани взяти 10г желатину, розпущеного в 100г води. У чашку наливають воду, висипають на воду тонким шаром желатин і дають набрякнути. Потім підігрівають, помішуючи, до повного розчинення желатину (ні в якому разі не кип'ятити!), Можна в мікрохвильовій пічці.