Густе вино може не забродити. Дії: перевірити вміст цукру та консистенцію. Якщо сусло нудотне або дуже густе – розбавити його водою (кислим соком), додаючи не більше 15% від початкового обсягу. При низькій цукристості всипати цукор з розрахунку 50-100 г на літр соку.5 сент. 2014 р.
Як змусити вино знову блукати?
Потрібно внести в сусло саморобну закваску або винні дріжджі та перезапустити процес. Можна просто додати свіжі немити ягоди винограду (5-6 шт. на 10 л сусла), попередньо пом'явши їх, або гарні родзинки (50 г на 10 л). Але краще купити якісні дріжджі, правильно активувати їх та додати до напою.
Чи можна додавати цукор у вино після зняття з осаду?
Чи можна додавати цукор у вино після бродіння, щоб зробити його солодшим? Так, солодощі вина, що відбродило, можна регулювати за смаком. Цукор додають із розрахунку 20-250 грам на літр. Після додавання цукру вино обов'язково потрібно зберігати у темному приміщенні при температурі 8-16°C.