Можна, можливо зварити джем або зробити варення та закрутити. У заготовках ягоди чудово потоваришують із яблуками. З пряних приправ часто хазяйки додають корицю, цедру лимона, гвоздику. Заготовлена про запас брусниця буде до речі, коли взимку потрібно зварити компот, соус, кисіль, морс або желе.
Як їсти свіжу брусницю?
Якщо додавати свіжу брусницю в каші, сиру, смузі та салати, то подивіться, що ця ягідка вам подарує. По-перше, вітаміни С, А та Е, цілий набір органічних безцінних кислот – саліцилову, лимонну, молочну, яблучну, бензойну тощо.
Чи можна їсти брусницю сирою?
Брусниці можна вживати у свіжому вигляді. Але найчастіше з ягід брусниці роблять начинки для випічки, соуси до м'яса та птиці, варять джеми, варення, додають у морси.