Чоппер (від англ. chopper – літер. рубильник, кришитель) – кухонний ніж-топірка, сікач.
Чому чоппер так називається?
Слово «чоппер» (від англ. chop «рубати») міцно закріпилося за видом мотоциклів з подовженою рамою та передньою вилкою. Мотоцикли зі стандартними рамою та вилкою зазвичай називають стоковими. Попередниками чоперів були серійні мотоцикли, що зазнали переробки для вуличних перегонів – «Боббери» (англ.)
Навіщо потрібен чоппер?
Кухонний чоппер придумали для швидкого змішування та рубання продуктів, переважно м'яса, горіхів, зелені, кави, а також для отримання шматочків льоду. Блендер-подрібнювач Ви не зможете отримати такі рубані шматки, підробити горіхи.