Для решти ковбас використовується поняття категорія, яка вказує на відсотковий вміст м'язової тканини в ковбасі (без жиру, сполучної тканини та кісток). Категорія А – понад 60% м'язової тканини. Категорія Б – від 40 до 60%. Категорія В – від 20 до 40%.23 серп. 2019р.
Яка ковбаса краща за категорію А чи категорію B?
М'ясний продукт категорії А міститиме від 80 до 100% м'ясних інгредієнтів, Б — від 60 до 80% тощо по спадній. Експерт зазначає, що найчастіше ковбасні вироби виробляють категорій А та Б. Ковбасу категорій А і Б називають «м'ясним продуктом», а категорії В – вже «м'ясосодержащим».
Яка ковбаса категорії А?
Категорія "А" – ковбасних виробів з масовою часткою м'язової тканини в рецептурі понад 60%. Категорія "Б" – ковбасний виріб з масовою часткою м'язової тканини в рецептурі 40-60%", – сказала Людмила Теньковська. Вона пояснила, що за новим стандартом ковбасні вироби діляться на чотири групи.