У темному пиві міститься більше вітамінів та мінеральних сполук. Ячмінь для світлого пива пророщують 4 дні, а на темний тиждень. Відповідно і сушіння ячменю для темного пива довше вдвічі. А ось кількість хмелю в пиві залежить насамперед від його сорту.
Чому темне пиво краще за світлого?
Головна відмінність світлого пива від темного полягає у процесі виробництва. Ячмінь для темних сортів довше обсмажують і ретельно просушують та й пророщують його довше. Саме особливостями підготовки сировини визначається колір та смак темного пива.
Яке пиво краще пити?
Оцінки «відмінно» у рейтингу Роскачества удостоїлося пляшкове пиво лише чотирьох торгових марок. Це Bud, Spaten Munchen, «Жигулівське» та «Жигулівське Букет Чувашії». Загалом якість пляшкового пива можна охарактеризувати як «хорошу» та «задовільну».