У пастеризованому пиві міститься набагато менше вітамінів та корисних білків, ніж у непастеризованому. Також у ньому відсутні живі культури пивних дріжджів, які стимулюють обмінні процеси в організмі людини та зміцнюють імунітет.
Чим відрізняється пастеризоване від непастеризованого?
Є. С.: Пастеризоване пиво – це пиво, що пройшло термічну обробку, завдяки якій термін зберігання напою збільшується до 9 місяців. Непастеризоване пиво розливається холодним відразу після завершення процесу бродіння. Таке пиво можна зберігати лише 31 день.
Чим відрізняється нефільтроване пиво від пастеризованого?
Розберемося у класифікації. Чим відрізняється фільтроване пиво від нефільтрованого? Пиво, яке пройшло подвійний етап фільтрації, вважається фільтрованим, і, навпаки, те, що не пройшло обидва етапи, називається нефільтрованим. Під час фільтрації пива вирішується як завдання очистити напій, а й інших.