Більшість дослідників сходиться на тому, що сніданок має бути білково-вуглеводним. Наприклад, візьмемо бутерброд. Це чудовий сніданок, який стає ще кориснішим, якщо хліб цільнозерновий, на хлібі — легкий сир і куряче або м'ясне філе.
Що найкорисніше їсти на сніданок?
Ідеальні для ранкового прийому їжі білкові страви – йогурти, сир, варені яйця, омлет, сир, трохи бекону, риби чи курки. Також можна урізноманітнити сніданок грибами та овочами, багатими на рослинний білок (шпинат, броколі). Джерелами "правильних" складних вуглеводів є овочі, зелень та злакові.
Що краще їсти на обід білки чи вуглеводи?
На думку фахівця, білки допомагають наситити зголоднілий за ніч організм, а жири – запастися енергією до обіду. І, на відміну від швидких вуглеводів, після яких їсти захочеться вже за годину, почуття ситості від жирів може вистачити на 4-5 годин.