Маргарин і спред містять набагато більше ПНЖ, тому не варто піддавати їх термічній обробці. Якщо у вас є фактори ризику: шкідливі звички, зайва вага та ожиріння, спадкова схильність, малорухливий спосіб життя та часті стреси, то краще замінити масло на спред або маргарин.5 вер. 2018р.
Що краще маргарин чи вершкове масло?
Для якої випічки краще використовувати вершкове масло та маргарин Вершкове масло: пісочне тісто, дріжджове здобне тісто. Маргарин: листкове тісто, для випічки найкраще використовувати м'який маргарин з великим вмістом жиру та мінімальною кількістю вологи.
Чому вершкове масло краще маргарину?
Вершкове масло містить значну кількість насичених жирів, але при цьому мала кількість трансжирів. Холестерин: холестерин міститься тільки в продуктах тваринного походження, кокосовому та пальмовому маслі. Багато видів маргарину містять невелику кількість холестерину або зовсім не містять.