Фольгою можна щільно накрити форму, чого не зробиш із пекарським папером. До того ж, вона не призначена для високих температур, а харчова фольга витримує до 220 градусів. А от якщо ви робите випічку, вибирайте пергамент, який запобігає пригоранню нижніх шарів і не потребує змащування.
Чи можна використовувати папір для випікання замість фольги?
Актуальним замінником паперу стане фольга. Але вона підходить не для всіх кулінарних виробів: м'ясо та риба до неї сильніше прилипають. Щоб уникнути цього, варто класти фольгу глянсовою стороною зовні, а також олію. Також можна замінити її спеціальними силіконовими килимками невеликого розміру.
На чому краще запікати картоплю на фользі чи папері?
Якщо ви вирішили запекти в духовці овочі, вам пригодяться і фольга, і пергаментний папір. При більш високих температурах краще фольга, особливо якщо ви любите м'які запечені овочі. А ось любителі хрустких скоринок можуть сміливо використати папір.