Пекар працює в індустрії харчування та спеціалізується на приготуванні хліба та хлібобулочних виробів. Говорячи про обов'язки в широкому розумінні, він займається замісом тесту згідно з рецептурою, контролює процес випікання та оформлює готовий виріб. Усі процеси займають багато часу та вимагають особливої підготовки.
Що має вміти робити Пекар?
Пекар складає та дотримується рецептури виробів, проводить підбір вихідних матеріалів виробів, що виконуються, виконує операції з підготовки борошна до виробництва, замішування та формування тіста, перевіряє стан лотків, проводить обслуговування тістоподільної машини та контроль процесу вистоювання тіста.
Що печуть пекарі?
Пекар пече хліб різних сортів, батони, булки, калачі, ватрушки тощо. п. Хлібобулочні вироби відрізняються від кондитерських виробів співвідношенням борошна, цукру та ін.