Перед тим як помістити щуку в коптильню, її відмивають від солі та висушують. Можна підв'ялити рибу на повітрі або просто обтерти серветкою. У разі потрібно продовжити сушіння в коптильні. Для цього рибу поміщають у коптильну камеру, нагрівають протягом 20-30 хвилин, а потім відкривають кришку, щоб випустити дим.3 серп. 2017р.
Скільки часу коптити щуку гарячого копчення?
4 години Як коптити щуку гарячим способом Засипте в димогенератор суху вільхову або черешневу тріску. Підпалити та коптити при температурі 50ºС. Річковий продукт буде готовий через 3-4 години.
Як правильно підготувати тріску для копчення?
Основним завданням при підготовці деревини до копчення є доведення вологості у матеріалі до необхідного відсотка. Занадто мокра тріска даватиме нерівномірний дим із високим вмістом канцерогенів, а пересушена швидко згорятиме. Для підготовки потрібно замочити тріску у воді на 3-4 години.