Головна перевага вживання молочних продуктів – це їх здатність сприятливо впливати на мікрофлору кишечника. Також вони містять кальцій та вітамін Д, які зміцнюють кістки та перешкоджають розвитку ракових пухлин.. Найбільш цінним джерелом здоров'я є молоко.
Чим корисні молоко та молочні продукти?
Молоко багате на кальцій, який засвоюється з нього майже на 100 %, чим не можуть похвалитися інші продукти. Коров'я молоко містить понад 20 вітамінів групи (B, A, C, D) та багато мікроелементів. А без них людина просто не може жити. З поживних речовин, які є в молоці, будуються шкіра, м'язи, кістки, зуби.
Яка користь від молока?
Коров'яче молоко – відмінне джерело білка, кальцію та таких важливих для харчування елементів, як вітамін B12 та йод. У ньому містяться магній, необхідний розвитку кісток і роботи м'язів, сироватка і казеїн (фосфопротеїн), які, як з'ясувалося, відіграють у зниженні кров'яного тиску.