Цінні властивості мигдалю для організму обумовлені його складом. Він містить вітаміни (А, С, Е, групи В), антиоксиданти, мінеральні елементи (за вмістом кальцію перевершує всі інші види горіхів), мононенасичені жири, лінолеву кислоту, жирні омега-6-кислоти, білки, клітковину.
Які хвороби лікує мигдаль?
Після проведених досліджень гіркого мигдалю було встановлено, що його можна застосовувати для лікування кашлю, астми, хвороб нирок та надниркових залоз, сечового міхура. У медичній праці Ібн Сіной оповідає про те, що «мигдаль корисний для зору та мозку», так само він «пом'якшує організм», лікує садна і виразки.
Скільки мигдалю можна їсти за день?
Добова норма солодкого мигдалю для дорослої людини – це 8-10 горішків (30-50 г на день). Винятком є гіркий сорт. Він містить глікозид амігдаліну, здатний розкладатися на цукор, бензальдегід та ціаністий водень (отрута). Без термічної обробки гіркий горіх вживати заборонено.