З харчовим жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, Д, Е, К, незамінні жирні кислоти, фосфатиди, холестерин, холін. Велике значення мають і кулінарні властивості жиру: жири покращують смак їжі та викликають почуття ситості.23 Грудня. 2020р.
Навіщо кулінарний жир?
Використовують кулінарні жири для смаження м'яса, риби, овочів, для приготування фритюру, пасерування, а також для гасіння овочів, додають у тісто.
Чим відрізняються кулінарні жири від маргарину?
Кондитерський жир та смалець мають більш високий відсоток змісту жиру в порівнянні з вершковим маслом та маргарином, в яких жиру близько 80%. Маргарін для випікання кексів, як і кондитерський жир, містять більшу кількість моногліцеридів, в той час як звичайний маргарин містить менше їх кількість.