Заготівля папороті відбувається у період з 3 до 5 стадії. У цей час черешки сповнені соком, але ще не встигли увібрати токсини. Після того, як листя повністю розвернутися, рослина не можна вживати в їжу, оскільки це небезпечно для здоров'я.
Як правильно обрізати папороть?
- Крок 1. Вийміть рослину з горщика та очистіть коріння від землі.
- Крок 2. Секатором укоротіть придаткове коріння на 1/3 довжини по всьому кому.
- Крок 3. Обріжте листя на 2/3 довжини.
- Крок 4. Підготуйте невеликі горщики з дренажем та свіжою ґрунтовою сумішшю. …
- Крок 5. Розріжте кореневища на частини та посадіть кожну з них в окремий горщик.
Що робити з папоротею після збирання?
У холодильнику свіжу папороть зберігають не більше доби. Він швидко втрачає свої корисні якості, тому його переробкою треба зайнятися якнайшвидше. Добре зберігати пагони в морозилці, пересипавши сіллю і загорнувши в цупкий пакет. Після розморожування обов'язково відваріть пагони та лише потім готуйте з них страви.