Час кристалізації, за інших рівних та допустимих умов зберігання, становить до двох місяців. Середня тривалість кристалізації меду від двох до шести місяців. 2018р.
Коли зацукровається свіжий мед?
люцерновий – добрий мед повинен зацукруватися досить швидко (через 20-30 днів); буркуновий – кристалізується через 1-3 місяці, утворюючи густу масу білого кольору. рапсовий — «найшвидший» у плані кристалізації мед, Який густіє вже через 3-4 дні.
Чому мед довго не сідає?
Якщо в меді глюкози міститься менше 30%, майже чиста фруктоза, такий мед не закристалізується взагалі. Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому суто фруктозний мед, такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи.