Середньопізні та пізньостиглі сорти капусти білокачанної, червонокачанної та савойської треба прибирати у жовтні, в суху погоду, до настання стійких заморозків. Качани зрізають, залишаючи невелику кочеригу, або викопують із коренем.
Як зрозуміти, що капуста вже дозріла?
Як зрозуміти, що капуста дозріла і час збирати врожай
- Качани стають твердими та міцними
- Головка перестає рости
- Нижнє листя стає жовтим
- На маківці з'являється біла плямка
- Качан світлішає і блищить
Коли збирати врожай капусти?
Повне дозрівання капусти, вчасно висадженої у відкритий ґрунт, настає вже в кінці червня-початку липня. У цей період ранньостиглі сорти вже повністю сформовані, готові до збирання та вживання. Вони добре підійдуть для приготування як перших, так і других страв.