Підпалювати необхідно відразу (і головне – з краю), як тільки блюдо полито (При першому методі приготування). Затримка забезпечить вбирання спирту в їжу, і після приготування залишиться неприємний присмак.18 лют. 2020р.
Коли підпалюють їжу?
Саме через миттєвість та примарність цього аромату фламбування — публічний процес: страву підпалюють перед подачею на стілщоб гість за всім цим спостерігав. У повітрі над столом висить запашна хмара спиртів та підкопчених ароматів їжі, але вона дуже недовговічна.
Чим підпалюють їжу?
Фламбування (Flambage) – це прийом кулінарної обробки, при якому страву поливають коньяком, бренді, кальвадосом або іншим міцним алкогольним напоєм та підпалюють. Спирт швидко вигоряє, а у страви з'являються неповторні смак та аромат.