У будь-якій рослинній олії при температурі 200 °C і вище із моно- і дигліцеридів, що містяться в ньому, утворюються гліцидилові ефіри. Вони вважаються можливими канцерогенами, оскільки такий вплив встановлено для гризунів, для людини даних немає.22 лист. 2019 р.
Як з'являються канцерогени?
Канцерогени можуть утворюватися під час неправильного зберігання та кулінарної обробки продуктів. Вміст канцерогенів в їжі підвищується при непомірному використанні мінеральних добрив і пестицидів, що містять азот, а також при забрудненні ними атмосферного повітря і питної води.
Де найбільше канцерогенів?
До канцерогенним продуктам відносяться картопля фрі, сосиски, м'ясні делікатеси, ковбаси, морозиво, очищений рис та інші крупи, високофруктозний кукурудзяний сироп, оброблені олії та трансжири.