У каструлі довести воду до кипіння. Зняти з вогню та помістити в гарячу воду фініки. Накрити кришкою та залишити на 5-7 хвилин. Фініки готові на роботу.
Що зробити, щоб фініки були м'які?
1. Почніть з замочування фініків у дуже гарячій воді, на 20 хвилин. Це пом'якшить їх, і вашому блендеру буде легше подрібнювати їх. Коли 20 хвилин спливуть, злийте рідину і злегка «пам'ятайте» фініки, щоб вийшла зайва волога (вони вбирають багато води).
Як пожвавити фініки?
Якщо фініки довго зберігалися і трохи підсохли, щоб повернути їх до життя, замочіть перед приготуванням у холодній воді на кілька годин або прогрійте парою протягом 20 хвилин.