Алгоритм простий: підготовлений активний агент додають вино і залишають на деякий час. Потім знімають із осаду. Через те, що багато речовин як би склеюють небажаний осад, процес фільтрації ще називають обклеюванням.
Як фільтрувати вино після бродіння?
Щоб зменшити втрати вина при першому зливі (після бродіння) осад можна профільтрувати через щільну тканину, кілька шарів марлі або фільтр для кави.. Для цього достатньо збовтати осад та пропустити через тканину, марлю чи фільтр. Успіх залежить від густини матеріалу. Можна повторити процес 3-4 рази.
Навіщо фільтрують вино?
Метою фільтрації є відділення всіх твердих частинок у вині, запобігання зміні хімічного складу і, отже, негативного впливу на ароматичні та смакові якості вина. Якість фільтрації залежить від виду фільтруючого матеріалу та розміру його пір.