Найкраще для тістечка підходить рецепт заварного тіста на суміші молока з водою. Воно добре піднімається в духовці, утворюючи порожнину для крему, але при цьому зберігає пластичність, не ламається і не кришиться при наповненні кремом. 2016 р.
Чому еклери виходять м'якими?
Заварне тісто готується як тільки на воді, так і на суміші води та молока. Додавання молока робить готовий еклер трохи м'якшим, ніжніше, а також сприяє більш швидкому отриманню скоринки та рум'яного кольору.
Як зробити, щоб еклери не опали?
Дуже важливі перші 15-20 хвилин взагалі не відкривати духовку. Адже саме в цей час під впливом високої температури еклерах формуються ті самі заповітні порожнини. Відкривши духовку, ви створите різкий перепад температур і еклери миттєво опадуть і не піднімуться.