Гарбуз містить безліч вітамінів, у тому числі вітаміни групи А, С, Е та групи В, а також досить рідкісний вітамін К, від якого залежить згортання крові. Є в гарбузі та вітамін Т, який покращує всі обмінні процеси в організмі людини, що сприяє засвоєнню важкої їжі та перешкоджає ожиренню.
Які хвороби лікує гарбуз?
Гарбуз – це природний засіб очищення організму, для виведення рідини, поліпшення травлення, як сечогінний засіб. Її застосовують у програмах лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі. У профілактиці онкології вона також ефективна.
Кому корисно їсти гарбуз?
Кому лікарі рекомендують їсти гарбуз? Страви з відвареного та тушкованого гарбуза лікарі-дієтологи включають у меню людей, які страждають підвищеним вмістом соляної кислоти в шлунку та виразкою дванадцятипалої кишки. Крім того, гарбуз рекомендують включати до раціону діабетикам.