У батоні містяться життєво необхідні організму людини елементи: крохмаль, клітковина, вуглеводи, білки, жири. У них є вітаміни, мінерали та мікроелементи (залізо, калій, магній та інші). Помірне вживання хлібобулочних виробів із пшеничного борошна приносить лише користь.
Чим корисний білий батон?
Білий хліб – відмінне джерело енергії! Адже його готують з пшеничного борошна вищих сортів, що містить в основному крохмаль і декстрини – висококалорійні вуглеводи, що легко засвоюються. Тому такий хліб необхідний людям, які ведуть активний спосіб життя.
Чим не корисний батон?
Шкода нарізного батона Продукт містить глютен, тому протипоказаний особам з целіакією, також не рекомендується вживати батон діабетикам, тому що підвищується рівень цукру в крові через його високий ГІ. Щойно випечений Нарізний батон становить загрозу зубам і, особливо, зубним протезам.