Огірок на 97% складається з води, в якій розчинено безліч корисних речовин у формі, що легко засвоюється, у тому числі калій, магній, цинк, йод і кремній. Крім води, в огірку є клітковина (неперетравлювані харчові волокна), надзвичайно корисна для очищення організму та харчування мікрофлори кишечника.21 лип. 2021р.
Чим корисні огірки з грядки?
Огірки містять клітковину, цукор, велику кількість калію, кальцію, магнію, фосфору, йоду, вітаміни групи В і С. Завдяки високому вмісту рідини та клітковини огірки ефективно очищають організм від холестерину, уповільнюють процеси старіння та нормалізують обмін речовин.
Яку користь приносить огірки?
Огірки мають певні лікувальні властивості: підвищують апетит, сприяють гарному засвоєнню їжі. Свіжі плоди корисні при захворюванні шлунка (як проносний засіб), печінки, нирок. Вживання огірків у їжу сприяє виведенню води з організму людини, покращує роботу печінки, серця та нирок.