Ягоди малини містять корисні вітаміни: В1, В2, В9, А, С, РР. Також ягоди малини багаті і мінеральними речовинами і мікроелементами: залізо, мідь, калій, магній, кобальт, кальцій, цинк. Корисні властивості малини застосовуються для зниження рівня протромбіну, лікування склерозу, зміцнення кров'яних капілярів.
Який ефект дає малина?
за рахунок вмісту еллагавої кислоти сприяє профілактиці онкології; має протизапальний ефект – не дарма, коли ми простигаємо, п'ємо чай з малиною або їмо ягоди у сирому вигляді; при простудних захворюваннях малина покращує відходження поту та сприяє виведенню токсинів.
Коли не можна їсти малину?
Високий вміст органічних кислот робить малину небажаним гостем на столі людей із загостреннями хвороб шлунково-кишкового тракту, гастритом та виразковою хворобою, а також порушеннями обміну речовин, зокрема, які страждають на подагру.