Сирий лук-порей хрумкий і досить твердий. Порей вживають і в сирому, і в приготовленому вигляді – смаженому, вареному, тушкованому. Також у їжу використовується висушений порей. Зелена цибуля може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію.16 черв. 2020 р.
Як правильно їсти цибулю?
Порей не їдять весь. Їстівною частиною вважається світле стебло. Однак застосування листя теж знайдеться. Їх можна засушити і використовувати як приправу або свіжими при варінні бульйону або запіканні м'яса, а потім видалити з блюда.
Навіщо корисний лук-порей?
У цибулі-порейЯк і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій. Цибуля-порей корисний при порушеннях травлення, при підвищеному тиску, при захворюваннях очей, артриті та подагрі.