Обсмажені ядриця набували апетитного коричневого кольору і ставали міцнішими, що дозволяло збільшити обсяг виробництва за рахунок збільшення терміну зберігання. Зелена гречка, на відміну від обсмаженої, була м'якшою, і тому більш вразливою у зберіганні та транспортуванні.11 серп. 2022р.
Що краще зелена гречка чи коричнева?
Справа в тому, що рутин міститься в основному в оболонці зерна (тут його в 17 разів більше, ніж усередині ядра). І саме він дає цей зелений колір. Відповідно, що темніша гречка, то менше в ній рутина. Виходить що зелена гречка справді корисніша.
Яка гречка найкорисніша?
Зелена гречка. Це очищені без термічної обробки ядра гречки. Вони можуть давати паростки, які теж вживають у їжу. Цей вид гречки найкорисніший, тому що зберігає повний комплекс корисних речовин. У ній також міститься велика кількість антиоксидантів.