У відмінність від простого кефіру та йогурту, ацидофілін отримують шляхом додавання до цільного (або знежиреного) молока ацидофільної палички – особливої бактеріальної культури, яка перевершує за своїми корисними властивостями болгарську паличку.
Що корисніше кефір чи ацидофілін?
Ацидофілін і кефір мають подібні властивості. Але ацидофільна паличка здатна деякий час виживати в кислотному середовищі, на відміну від болгарського. Тому ацидофілін вважається все-таки кориснішим. такий квартет воістину зобов'язаний користуватися організму.
Чим корисний ацидофілін та кефір?
Вона стимулює вироблення травного соку та ферментів, переробляє лактозу. На відміну від кефіру, ацидофілін можна вживати людям з непереносимістю молочного білка. Ацидофільна паличка більш ефективно пригнічує процеси гниття та діяльність патогенних мікроорганізмів.