Яблука містять ряд вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і покращують роботу серцево-судинної системи: наприклад, вітамін С, каротиноїди, фолієву кислоту, магній, залізо і т. д. Нарешті, в яблуку багато харчових волокон – клітковини, яка збагачує наш раціон і змушує працювати кишечник.27 серп. 2018 р.
Коли протипоказані яблука?
Кому протипоказані яблука У сирому вигляді яблука небажано їсти людям з виразковою хворобою, особливо 12-палої кишки. Оскільки кислота, що міститься в них, зайвий раз дратуватиме слизову, — каже Галина Барташевич. — Але зменшити кількість кислот допоможе термічна обробка.
Що якщо є яблука щодня?
У яблуках містяться вітаміни A, В1, В2, З, Е, РР, і навіть йод, фосфор, магній, залізо, селен, калій, кальцій і цинк. У сукупності вони позитивно впливають на самопочуття, підвищують стресостійкість, зміцнюють серцево-судинну систему та покращують когнітивні властивості..