Перевага рисової муки полягає в тому, що в ній міститься в 2 рази менше жиру в порівнянні з пшеничним борошном. Завдяки його малій кількості, хлібобулочні вироби з рисового борошна мають тривалий термін придатності.
Навіщо замінювати пшеничне борошно на рисове?
Відповідаючи на запитання, чи можна замінити пшеничне борошно рисове, відповідь буде: «однозначно, так!». Більше того, вона є найпопулярнішою альтернативою. Все тому, що рисова мука нейтральна за смаком і відмінно зберігається. При приготуванні тіста рисове борошно краще змішати з будь-яким іншим борошном.
Чи можна замість звичайного борошна використовувати борошно рисове?
Зразкове співвідношення рисового та пшеничного борошна в рецептах випічки становить 4:5. Так, наприклад, якщо в рецепті зазначено 150 г пшеничного борошна, то для заміни слід використовувати 120 г рисового борошна. Рисове борошно є джерелом великої кількості природних мікроелементів, вітамінів та мінеральних речовин.