Споживання надто великої кількості солі протягом тривалого часу додає навантаження на артерії і може призвести до гіпертонії, через яку трапляється 62% інсультів та 49% нападів ішемічної хвороби серця. (За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я).3 лист. 2018р.
Чим корисна і шкідлива сіль?
Натрій сприяє засвоєнню вуглеводів, а хлор у формі соляної кислоти прискорює перетравлення білків. Крім того, хлористий натрій підтримує енергетичний обмін усередині клітин. Сіль регулює циркуляцію рідин в організмі, відповідальна за розрідження крові та лімфи, а також виведення вуглекислого газу.
Чому не можна відмовлятися від солі?
Травна система страждає від з'їдаючих здібностей солі. Легко зробити висновок, що перший удар випадає на шлунок, в який хлорид натрію прямує прямо з стравоходу, а потім страждають і нирки. Здоровий шлунок із перетравленням солі зазвичай справляється досить добре, розчиняючи її шлунковим соком.