Чим краще прожарити чавунну сковороду

Чавунні сковороди прожарюються на плиті із сіллю. Для цього поставте сковороду на вогонь і насипте товстий шар грубої або середньої помелу солі, зменште вогонь під посудом і залиште на 20-25 хвилин. Потемнілу сіль прибрати, протерти внутрішню поверхню чавунної сковороди промасленою ганчірочкою.

Яким маслом краще прожарити чавунну сковороду?

Змастіть сковороду (підійде олія). Краще використовувати сорти олій, які добре сохнуть, наприклад, лляне. Потім знову прожарите протягом 25-30 хвилин – в результаті цієї процедури створюється захисний шар, який перешкоджає корозії і має невеликі антипригарні властивості.

Як прожарити чавунну сковороду перед першим використанням?

Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (чим більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).

Related Post

Як правильно замаринувати оселедець у домашньомуЯк правильно замаринувати оселедець у домашньому

Скільки треба солі на 1 літр води для засолювання оселедця? складові 2 оселедця; 1 літр води; 2 столові ложки солі; 1 столова ложка цукру; 3–4 лаврові листи; чорний перець горошком,