Склад та характеристики Бульби чуфи мають високу харчову цінність за рахунок вмісту ненасичених жирних кислот і жирів. Ці речовини служать для організму джерелом енергії, запобігають розвитку атеросклерозу, знижують рівень холестерину.
Як правильно їсти чуфу?
Чуфу можна вживати у сирому вигляді, а якщо підсмажити чуфу та перемолоти, то можна отримати замінник кави або приготувати з цієї сировини рослинне молоко.
Де використовується Чуфа?
Подрібнені бульби додають у кондитерські вироби, роблять із них халву. В Іспанії їх готують солодкий прохолодний напій — орчату. Підсмажені розмелені бульби використовують як сурогат кави. Олія з бульбочок чуфи за хімічним складом близько до оливкового.