Гарбуз – це природний засіб очищення організму, для виведення рідини, поліпшення травлення, як сечогінний засіб. Її застосовують у програмах лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі. У профілактиці онкології вона також ефективна.
Яка користь від вареного гарбуза?
– Гарбуз – чудове джерело вітамінів групи В, РР, Е, С, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору та клітковини, – каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна. — Вона знижує наслідки окисного стресу, відновлює активність детоксикаційних ферментів.
Чи можна пити відвар із гарбуза?
І це при найбагатшому вітамінно-мінеральному складі! Гарбуз корисний усім — і дорослим, і дітям. При цьому, у будь-якому вигляді — варений, смажений, запечений і навіть у віце цукатів — гарбуз майже не втрачає своїх властивостей. Але найкорисніше її, звичайно ж, вживати сирий.