Яблучний сік має безліч корисних якостей. Він містить дуже мало калорій, багато заліза, тому дуже корисний при анемії, зокрема анемії вагітних. Яблучний сік сприяє виведенню каменів з нирок, а пектини, що містяться в ньому, служать відмінними адсорбентами і очищають організм від токсинів і шлаків.
Чи можна пити яблучний сік у чистому вигляді?
Свіжий яблучний сік можна пити у чистому вигляді. Але тому, що він досить кислий на смак, краще розбавляти його водою. Але фреш можна також використовувати як інгредієнт для приготування фруктових та фруктово-овочевих міксів.
Коли краще пити свіжий яблучний сік?
щоб отримати з соку максимум корисних речовин, краще пити його відразу після віджиму або протягом 10-20 хвилин. Вже через півгодини через вплив сонячного світла та кисню від вітамінів та антиоксидантів практично нічого не залишиться.