Сидр у великій кількості містить пектини (природні «санітари»), які виводять із тканин організму важкі метали, пестициди та небажані радіоактивні елементи. Він знижує поганий холестерин та значно покращує периферичний кровообіг.
Навіщо п'ють сидр?
Сидр – ідеальний аперитив перед будь-яким прийомом їжі, щоб пробудити апетит. Напій може послужити чудовим супроводом до десерту. Пити його можна як у чистому вигляді, так і у поєднанні з різними стравами. Класичний сухий і напівсухий види сидру чудово підійдуть до різних закусок, тапас та пінчос.
Що краще пити пиво чи сидр?
Калорійність та вміст цукру Середня калорійність стандартного пива становить приблизно 140-180 калорій. Як правило, у сидрі більше калорій, ніж у пиві, бо міцні сидри мають більш високий вміст цукру (приблизно 20-25 г на порцію), ніж більшість сортів пива.