Щавель – це вітамінна та лікарська рослина, здатна покращувати травлення, функції печінки та жовчного міхура, загоювати рани, зупиняти кровотечі, він корисний при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях; при різних висипах та свербіння шкіри, як антиалергічний засіб.
Коли не можна їсти щавель?
Його не рекомендується є при нирково-кам'яній хворобі, подагрі, при порушеннях сольового обміну, запальних захворюваннях нирок, кишечника. Він також протипоказаний при гастриті з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки.
Чим корисний сирий щавель?
Користь щавлю для організму У свіжому листі містяться вітаміни Е, РР, K, а також мікроелементи: залізо, яке нормалізує кровообіг, і фтор, що покращує стан кісток і зубів.. Крім цього, щавель має безліч корисних речовин: Вітаміни групи B. Щавель – чемпіон серед овочів за їх змістом.