Ягоди ожини – це природний «мультивітамінний комплекс». В складі ожини багато вітаміну С, присутні вітаміни Е, Р, РР, К, провітамін А, вітаміни групи В. Крім цього, у ягодах містяться мінеральні речовини (калій, натрій, магній, кальцій, залізо, фосфор, нікель, мідь тощо).
Чи можна їсти лісову ожину?
Багато ожину збирають у лісі та заготовляють на зиму. Її можна сушити, заморожувати, консервувати. З неї також можна приготувати сік, різні мармелади і конфітури..
Чи потрібно мити ожину перед вживанням?
Хоч ожина та близька родичка малини, вона набагато міцніша, тому її обов'язково потрібно мити. Варто пам'ятати про те, що вимита ожина псується дуже швидко, тому мийте її перед їжею, а решту зберігайте в холодильнику немитою.