Бадьян дозволяє зберегти природний колір і продовжити термін зберігання варення, а також надає йому тонкого свіжого аромату.. У солодкі страви, наприклад, варення, бад'ян додають за 5-10 хвилин до готовності. У Західній Європі бадьян використовують, додаючи до кави, маринади та соуси.
Куди можна додати бадьян?
Бадьян використовується кондитерами у приготуванні тортів, пирогів, печива, пряників, варення, пудингів та пряників. Завдяки індійському анісу лікери, настоянки та збитні виходять особливо смачними та оригінальними.
Як використовувати бад'ян у кулінарії?
✓ Для випічки бадьян закладають при замісі. ✓ У компоти, варення або напої, додають приправу в киплячу рідину за 3-5 хвилин до кінця приготування страви. Потім накривають кришкою, щоб бадьян настоявся. Прийнято додавати 1-2 зірочки або чверть чайної ложки порошку на півтора-два літри рідини.