Якщо ви запитуєте, чи можна замінити пшеничне борошно вівсяне — сміливо використовуйте його у своїх рецептах. Вівсяне борошно корисніше за пшеничне через низький вміст клейковини і крохмалю, але більшого відсотка грубих волокон. Вони не перетравлюються повністю, бо як «щіточки» витягують всі шкідливі речовини з кишечника.14 янв. 2020р.
Що краще вівсяне чи пшеничне борошно?
Вівсяне борошно багато корисніше за пшеничне. Вівсяне борошно відрізняється зниженим вмістом крохмалю та підвищеним вмістом жиру. У борошні є всі незамінні амінокислоти, вітаміни групи В, Е, А.
Чому вівсяне борошно корисніше за пшеничне?
Вівсяне борошно на відміну від пшеничного містить більше полінасичених жирних кислот та мінеральних солей. Крім того, вівсяне борошно багате на вітаміни В1, В2, В6, каротином і мікроелементами (цинк, залізо, фтор, йод). Білки вівсяного борошна містять цінні амінокислоти триптофан та лізин.