Термічно оброблені зелені томати насичують організм харчовими волокнами, вітамінами, кислотами, мінералами. Помірне вживання зелених томатів знижує ризик інфаркту та тромбозів, покращує настрій, підвищує стресостійкість та нормалізує травлення. У сирому вигляді зелені помідори отруйні.
Чи можна їсти сирі зелені помідори?
Їсти зелені помідори можна, тільки обережно. Зараз поясню чому. Помідори, будучи представниками сімейства Пасльонових, поряд з картоплею, баклажаном, а також дурманом, чорним пасльоном, мають деяку токсичність. Незрілі плоди містять соланін – глікозид, нецукрова частина якого споріднена з стероїдами.
У якому вигляді помідори корисніші?
Помідори корисно їсти у будь-якому вигляді. У свіжих помідорах буде більше вітаміну С, ніж у термічно оброблених, але велику роль це не зіграє. А ось антиоксиданти в томатах – лікопін та бета-каротин – стають більш біоактивними при консервуванні та термообробці.