Здавна її використовували як правильний засіб від цинги, ранозагоювальний та тонізуючий засіб. У склянці сирої журавлини – 25% денної норми вітаміну С, 16% – марганцю, 9% – вітаміну А, по 8% – вітамінів Е та групи В, а також мідь, залізо, калій, кобальт, кальцій, вітаміни К та Е.13 жовт. 2021 р.
Скільки ягід журавлини можна з'їдати за день?
На думку лікарів, добова норма – це склянку свіжої журавлини (100–150 г), або дві столові ложки сушених журавлин, або ж одну склянку свіжого журавлинного соку.
Коли не можна їсти журавлину?
Не рекомендую вживати ягоду людям із загостреннями хронічних гастритів та виразковій хворобі шлунка, із запальними хворобами кишечника, оскільки ця ягода досить кисла.