М'ясо птиці повинне становити 2/3 загальної кількості порцій м'яса, червоне м'ясо – 1/3 цієї кількості. Співвідношення амінокислот у м'ясі та птиці сприятливо для організму, в них досить незамінних амінокислот, багато вітамінів групи В, калію, фосфору та добре засвоюваного заліза.
Чим корисні страви з птахів?
М'ясо птиці має високу поживну цінність. Воно містить у своєму складі велику кількість білка 13 г на стограмову порцію. Він дозволяє швидко насититися і тривалий час не відчувати голоду. Також у м'ясі птиці присутні корисні жири 18,6 г та вуглеводи 24,8 г.
Чим корисне м'ясо птиці?
І найголовніше, куряче м'ясо – це відмінне джерело нежирного білка. Для людей, які їдять м'ясо і стежать за фігурою, курка – це простий спосіб задовольнити потреби організму в білку, не споживаючи багато жиру. Також це м'ясо є чудовим джерелом селену, фосфору, вітаміну B6 та ніацину.