В складі качки ви знайдете такі вітаміни, як: A, E, PP, та деякі вітаміни групи B (B1, B2, B5, B6, B9). Також у ній містяться: фосфор, кальцій, кобальт, молібден, магній, натрій, фтор, йод та залізо. А найбільше в ній міститься хром і цинк. Качиний жир багатий на корисні кислоти Омега 3 і Омега 6.
Кому не можна м'ясо качки?
Через високу концентрацію холестерину каченя протипоказана при серцево-судинних патологіях. До того ж качине м'ясо досить тверде і погано засвоюється організмом. Тому його краще виключити із раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. У деяких людей каченя здатна викликати алергію.
Яка користь від м'яса качки?
М'ясо качки – найкорисніше з пташиних. По-перше, воно багате на селен, залізо, фолієву кислоту та інші важливі елементи. А, по-друге, воно є джерелом вітамінів групи В. Це не означає, що потрібно вживати тільки качине м'ясо на сніданок, обід чи вечерю.