Так хімічний склад інжирного варення включає різні вітаміни (А, Е, С, В1, РР, каротин) та мікроелементи (залізо, магній, фосфор, мідь, калій, натрій, кальцій). Крім того, в ньому багато білка та цукрів.
Яке варення корисніше?
Найкорисніше вживати варення-п'ятихвилинку. При його приготуванні, яке займає зовсім небагато часу, зберігається багато необхідних для організму елементів. Найкорисніше буде варення, яке готується з мінімальною кількістю цукрового піску.
Що корисного залишається у варенні?
Справжня криниця вітамінів та мікроелементів. У його складі: А, Е, В1, В2, В,6, С, калій, магній, залізо. Варення має протизапальні та противірусні властивості, сприяє загоєнню ран, покращує стан шкіри.