Сайра багата жирами, кальцієм, магнієм і залізом, відрізняється високим вмістом жирних кислот омега-3 та омега-6, а також вітамінів A, B та D. У м'ясі сайри міститься 17-20% білка та 11-25% жиру. Рекомендована добова норма споживання консервованої сайри в олії – 40 г (приблизно 1/5 частина банки консервів).
Чим корисна консерва сайра?
Дієтична користь сайри криється в підвищеному вмісті ненасичених жирних кислот омега-3 та омега-6. Вони благотворно впливають на функцію серцевого м'яза, покращують тонус судин, нормалізують жировий обмін, піклуються про здоров'я шкіри, нігтів та волосся.
Чи можна їсти сайру?
Сайра містить корисні амінокислоти та вітаміни А, В, D, РР. Риба заповнює нестачу мікроелементів – заліза, магнію, кальцію, фосфору. Вживання сайри в їжу двічі на тиждень покращить роботу головного мозку та серцево-судинної системи.