З гострих сортів редьки рекомендується готувати «зимовий» салат – потерти на тертці, посолити за смаком, полити олією (особливо добре – нерафінованою) і подавати на стіл із чорним житнім хлібом. Такий вітамінний салат піднімає загальний тонус організму, допомагає протистояти вірусам та застудам.
Як впливає редька на організм?
Зелена редька багата на вітамін А, він покращує здоров'я очей і є потужним антиоксидантом, що допомагає в боротьбі проти окислювального стресу. Зелений коренеплід корисний для нервової системи, він підвищує регенерацію тканин організму і надає позитивне вплив на стан шкіри та волосся.
Яку користь приносять редька?
Користь редьки для здоров'я обумовлена багатим вмістом вітаміну С. Найбільша кількість аскорбінової кислоти у чорному коренеплоді, в 100 г – 32% від добової норми. Овочі заповнюють потребу організму в калії.