Оскільки полба відноситься до сортів пшениці, то й властивості їх максимально схожі: багато вуглеводів та клітковини, мінімум жирів. Також у складі зерна напівдиких сортів є різні вітаміни та мінерали, причому деяких більше, ніж у пшениці, та й антиоксидантні властивості. Полби вище.29 жовт. 2022р.
Де росте крупа полба?
Полба – попередниця сучасної пшениці, яка була виведена з неї шляхом селекції. Полба дикоросла, або ачар, здавна росте в високогір'ях Кавказу. У мешканців цього регіону цей вид зерна більш популярний, ніж звичайна пшениця чи рис.
Чим корисна каша із півби?
Головна перевага Полби – Відсутність глютена, одного з основних алергенів, особливо у дітей. Полба підходить для харчування діабетиків, нормалізує процеси метаболізму та зменшує рівень цукру в крові, також сприяє зміцненню імунітету, виводить шлаки та токсини з організму.